BRIEF DESCRIPTION

This little war time bungalow was purchased in an older, trendy neighbourhood in central Edmonton with easy access to downtown. The layout of the house remained the same with special care taken to improve the usability of the space for a professional couple or single. Renovations were completed by Charity and Regan as their primary residence.

Kitchen: The area was deconstructed with a window removed and closed off to allow for a more cabinet space and cohesiveness. Additional space was found near a previously enclosed chimney that was exposed and restored to its original character and a fridge space added. Custom cabinets, new backsplash, lighting fixtures and stainless steel appliances really updated this area. The laundry was removed from the trapdoor accessed basement and plumbed in to the back porch addition.

Main Living and Hallway: New hardwood was installed throughout the home with crown molding paint and decorative ceilings implemented as features. A custom vanity with lighting and electricity was installed in the hallway to increase the functionality of the space. New archways were constructed in the hallway and between the kitchen and living room to maintain the character of the home.

Four new, triple glazed windows were installed throughout the home and insulation in the walls and ceiling were upgraded accordingly.

Bedrooms: The closets were reconfigured to add a large master closet, instead of 2 small closets. New paint, fixtures, doors, closets, carpet and trim were updated.

Bathroom: This space consisted of a tub with no water bearer, hardwood floors, a pedestal sink and toilet. After removing any signs of mould the tub was surrounded by water resistant drywall and retiled. A new vanity with storage and a custom banjo style counter was installed to increase usability. A glass shower enclosure was incorporated to give the perception of space and openness.

Exterior: New roof, paint, back deck and a front porch were built to add character and enjoyment. Window boxes, landscaping including removal of a large tree and adding a sidewalk were incorporated for curb appeal.

© Copyright 2018 Kapiti Built Ltd.